Méretarányos rajzolás

Szerintem sokan vagyunk olyanok, akiknek ez nem sikerül értelemszerűen. Én legalább is hajlandó vagyok néha eltúlozni az arányokat. Ennek kiküszöbölésére találtam ezt a megoldást, amit most szeretnék veletek megosztani.

Első lépésként a papírt, amin rajzolok berácsozom egyenlő méretű kockákra. Általában A4-es papírt használok, és ha nagyon aprólékos képet szeretnék lerajzolni, akkor 1 cm-es kockákra osztom be a lapot. Fontos az is, hogy ne kemény ceruzával húzzuk meg a vonalakat, mert radírozás után megmarad a ceruza benyomódása. A legjobb erre a 2B-s vagy 3B-s ceruza, de ezeket sem szabad nagyon rányomni.

Következő lépésként  a referencia fotót Photoshop-pal megnyitom. Ott a Nézet fülnél be lehet állítani, hogy megjelenjenek a rácsok. A rácsok sűrűségét pedig a Beállítások--> Rácsok és vonalak menüpontnál lehet állítani.

Itt nem csak a rácsok sűrűségét, hanem a színüket is megválaszthatod. Amíg nem vagy teljesen biztos magadban, addig érdemes használni, hogy pontosabb rajzot kapj. Egyébként sokan még a profik közül is használják. Itt van például  az egyik példaképem, Linda Huber, akinek a videóján látható, hogy ő is alkalmazza ezt a módszert.

Remélem tudtam segíteni egy kicsit!

A képek a www.onlypencil.com oldalról származnak.

vissza a címoldalra

 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


grafitrajzok.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!